Τεχνικές οστεοπαθητικής | Βιοδυναμική

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;

Η οστεοπαθητική είναι μια επιστήμη επαγγελματιών υγείας που πρωτοξεκίνησε στις Η.Π.Α τη δεκαετία του 70′.Στις βασικές αρχές της περιλαμβάνονται η ακριβής λήψη ιστορικού, η διάγνωση, αξιολόγηση και θεραπεία του ασθενούς, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη.

Αποτελεί μια μη χειρουργική και μη φαρμακευτική προσέγγιση που αντιμετωπίζει τον ασθενή ως ολότητα και δεν προσδοκά να θεραπεύσει μεμονωμένα συμπτώματα. Αντιθέτως, εστιάζει στα προβλήματα δομής(Δομική οστεοπαθητική) του σώματος καθώς και στην παθολογία από μηχανικές ανισορροπίες.

Η οστεοπαθητική βασίζεται στις εξής αρχές:

  • το ανθρώπινο σώμα είναι ένα ενιαίο σύνολο
  • η δομή και η λειτουργία του είναι αλληλένδετες
  • το σώμα έχει μηχανισμούς αυτοΐασης 
  • η κίνηση των σωματικών υγρών(πχ εγκεφαλονωτιαίο ρευστό, λέμφος κλπ) είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας
  • το νευρικό σύστημα συντονίζει την ομαλή κίνηση των ρευστών

Η ομαλή εμβιομηχανική λειτουργία του σώματος, επομένως,  είναι εφικτή διατηρώντας υγιή το νευρικό και μυοσκελετικό σύστημα.

Ως ολιστική προσέγγιση, δίνει βάση στην αρμονική λειτουργία και των υπόλοιπων συστημάτων(γαστρεντερικό, καρδιαγγειακό, αναπνευστικό, ουροποιητικό-γεννητικό) δίνοντας λύσεις όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο αλλά και συναισθηματικό(ψυχολογία) και βιοχημικό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ;

Η βιοδυναμική αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο της οστεοπαθητικής ιατρικής. Βασισμένη στις αρχές της οστεοπαθητικής αντιμετωπίζει τον ασθενή ως σύνολο και στόχο έχει την εναρμόνιση του σώματος του ασθενούς στη συχνότητα της υγείας (κοντά στο μηδέν).Τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος αν τα προσεγγίσουμε σε μοριακό επίπεδο (μικρόκοσμος) έχουν κάποια συχνότητα ταλάντωσης με την οποία διατελούν  συγκεκριμένες λειτουργίες (μεταβολισμός, διαίρεση κλπ). Αυτή η συχνότητα επηρεάζεται από την έκθεση σε υψηλό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (wi-fi, μαγνητική τομογραφία κλπ), αλλά και από συναισθήματα όπως φόβοι, στρες, έντονη θλίψη κλπ..Το περιβάλλον μας, λοιπόν, και η συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους (ανταλλαγή ενέργειας)  μπορούν να αποσυντονίσουν το σώμα από τη συχνότητα της υγείας και να οδηγήσουν στην αρρώστια και σε διάφορες παθολογίες.

Η βιοδυναμική στόχο έχει να εναρμονίσει όλες τις λειτουργίες του σώματος και να διατηρήσει την φυσιολογική κινητικότητα του αναπνευστικού διαφράγματος, ώστε να οξυγονώνεται όλο το σώμα και να διατηρείται υγιές. Βασίζεται στις αρχές του διαλογισμού οπότε ο θεραπευτής παραμένει παρατηρητής του εκάστοτε ασθενούς. Ένα λεπτομερές ιστορικό καθοδηγεί τον θεραπευτή ως προς το ποιά λαβή θα εφαρμόσει ,για να πετύχει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά, η μέθοδος αυτή:

  • βασίζεται σε αρχές της οστεοπαθητικής ιατρικής(που σημαίνει ότι ο θεραπευτής πρέπει να είναι πολύ καλός γνώστης ανατομίας και φυσιολογίας)
  • αντιμετωπίζει τον ασθενή όχι μόνο ως σώμα αλλά ως ενεργειακό σύστημα
  • δεν γίνεται ”υποθετικά” αλλά μετά από λήψη λεπτομερούς ιστορικού
  • είναι ΙΑΤΡΙΚΗ και ο ασθενής μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
  • εφαρμογή σε οποιαδήποτε παθολογία(χρόνιοι πονοκέφαλοι, ίλιγγοι, κατάγματα, κατάθλιψη κά)
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button