Κλινικό Pilates

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΙΝΙΚΟ PILATES;

Tο κλινικό (θεραπευτικό) Pilates είναι μια μορφή θεραπευτικής άσκησης που στόχο έχει:

  • να εξισορροπήσει και να δυναμώσει τα αδύναμα μέρη του σώματος
  • να βελτιώσει την κίνηση και την ευλυγισία
  • να διορθώσει τυχόν παθολογίες που προκλήθηκαν από κάποιον. τραυματισμό (π.χ. διάστρεμμα) ή είναι χρόνιες και ταλαιπωρούν για καιρό τους ασθενείς (π.χ. οσφυαλγία)
  • να εξισορροπήσει και να διορθώσει παραμορφώσεις στη σπονδυλική στήλη, όπως μια σκολίωση.

Αποτελεί έναν φιλικό τρόπο άσκησης για χειρουργημένους ασθενείς, εγκύους, νευρολογικούς (π.χ. εγκεφαλικά) και μυοσκελετικούς ασθενείς.

Το κλινικό pilates γυμνάζει στοχευμένα και με ακρίβεια το σώμα δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση-ενεργοποίηση του «πυρήνα» (σ.σ. πυρήνας= κορμός+λεκάνη+ισχία).

Δυναμώνοντας τον «πυρήνα», οι ασθενείς αποκτούν περισσότερη ισορροπία,ακρίβεια και έλεγχο της κίνησης. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνονται τραυματισμοί, γίνονται πιο αποδοτικοί στο άθλημα και στις δραστηριότητές τους και γυμνάζουν συνολικά το σώμα.

Οι ασθενείς μαθαίνουν να συντονίζουν την αναπνοή με την κίνηση και έτσι κατανοούν περισσότερο το σώμα τους.H τεχνική των αναπνοών pilates συμβάλλει στη μείωση του stress και στην χαλάρωση των ασθενών.

Το clinical pilates αφορά περισσότερο στη θεραπεία παθολογιών και στην ενδυνάμωση του σώματος για τη επιστροφή στη δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό οι ασκήσεις είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και προσαρμόζονται στον κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του.

Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button